Behandelingen

De eerste behandeling bestaat uit een uitvoerig vraaggesprek in combinatie met een pols- en tong diagnose. Hierna kan een behandelplan worden opgesteld. De behandeling kan uit diverse technieken bestaan. Niet alleen acupunctuur, maar ook moxeren, cuppingen en het plaatsen van verblijfsnaalden kunnen worden toegepast.

Bij acupunctuur maakt men gebruik van wegwerpnaaldjes. Het inbrengen is niet of nauwelijks voelbaar. Na het manipuleren van de naalden krijgt U een ‘Qi” gevoel (Qi=energie); een soort tinteling doordat de energie in de meridiaan toe- of afneemt. Dit gevoel duurt even en neemt snel weer af. In het algemeen zult u zich na een behandeling aangenaam moe of loom voelen. Dat is een teken dat u ontspannen op de therapie reageert. Na 6 behandelingen vindt een evaluatie plaats. Andere behandelmethodes staan in de lijst hier onder.

 

Cupping

Door middel van het plaatsen van glazen bollen op de huid wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze heft energieblokkades op, waardoor energie weer vrij kan stromen.

Moxa

Moxa wordt vervaardigd uit bladeren van het bijvoetskruid. (Artemisia vulgaris) Men kan gebruik maken van een moxa-stick, losse moxa of een moxa lamp. Moxa geeft een aangename warmte af waardoor de energie- en bloedcirculatie beter stromen

Electroacupunctuur

Op de naalden wordt stroom gezet, waardoor de effecten sterker worden. Vooral bij pijnbehandelingen en het behandelen van urine-incontinentie is elektro-acupunctuur een aanwinst.

Ooracupunctuur

De auriculotherapie is een moderne vorm van acupunctuur. De Franse arts Nogier ontdekte dat elk deel en elke functie van het lichaam een projectiezone op het oor heeft. Ooracupunctuur vindt vaak plaats in combinatie met lichaamsacupunctuur. Deze vorm van acupunctuur geeft ondersteuning bij het behandelen van bv. rook- of eetverslavingen of bij pijnklachten. Er kunnen kleine verblijfnaaldjes worden gebruikt, die enkele dagen in het oor blijven zitten.

Dr Tan’s Balance Methode

Deze methode is zeer effectief voor het behandelen van alle pijnklachten, zowel acuut als chronisch. Nog tijdens de behandeling ervaar je direct pijnverlichting.

De aangedane meridianen( pijngebied) worden ¬†behandeld met balancerende meridianen op afstand. Hierdoor hoef je niet in het pijngebied te behandelen. Dr. Tan’s acupunctuur maakt gebruik van een systeem van spiegelen. Pijnklachten aan de enkel worden bv op de pols behandeld.¬†. De naaldjes worden met name onder de elleboog of onder de knie geplaatst, hierdoor hoef je je niet uit te kleden.

Maar ook voor het behandelen van andere klachten zoals vermoeidheid, slaapklachten, spijsverteringsklachten, menopauzeklachten ect. werkt deze methode goed.

Voor blijvend resultaat zal de behandeling een aantal keer herhaald moeten worden.